Okänd titel

Okänd titel
Bild: Catja Malmberg

tisdag 8 december 2015

Kapitel 13. Förföljda. Skrivet av 4 A

Förföljda

Samtidigt ute till havs glider Olovs båt fram i natten. Det går stora vågor som passar bra ihop med Olovs vrede. Efter den stora blixten då båten började brinna, krävdes det en del reperationer för att få den sjöduglig.

Olov har funderat länge på vart Siv kan ha tagit vägen? Det oroar honom att Björn är med på Sivs båt. Olov ångrar lite att han själv inte drog upp Björn ur vattnet. Han saknar sin närmsta man och sin bästa vän.

Efter mycket grubblande kommer han på det som hela tiden varit självklart. Björn har tagit med dem till berget! För att visa Siv skatten och med hennes hjälp ta den därifrån. Så måste det vara.

-          Hissa seglen och ta oss till berget vid dödskallens grotta! säger han till sina män.

Som tur är så befinner de sig inte så långt ifrån berget. De kan hinna i tid! Innan Björn har beslagtagit hela skatten.

-          Vi ska se till att skatten inte kommer i orätta händer. Och vi ska döda Siv och Björn! Men barnen tar vi med oss. Oskadda!

Han kommer att tänka på Sivs magi och hennes magiska ring. Den som gjorde att hon en dag för längesedan rymde ifrån honom. Aldrig kommer han att förlåta henne för det.

-          Innan vi slänger Siv i havet så ska vi ta av henne ringen! beordrar han männen. Den kan göra oss mycket rika.

Snart glider de in mot kusten. Olov ser genast Sivs båt som ligger inne i mynningen av berget som leder till dödskallens grotta.

-          Vi måste komma obemärkta. Vi lägger till i viken på andra sidan, säger Olov och männen lyder genast.

De kravlar sig upp ur båten och börjar bestiga berget. Olov har lite problem med sitt träben men ilskan gör honom som så många gånger stark.

Ganska snart ser de en skugga av människor som ligger på berget. Olov ler. De sover! Detta kommer att bli enkelt.

-          Jag tar flickan, ni håller er bakom mig och är beredda på att angripa Björn!

Olov drar fram sin kniv.

Sven vaknar ur sin sömn. Han har hört en röst som han känner igen. Olov! Sven blir glad och orolig på samma gång. Var det en dröm?

Plötsligt hörs ett isande skrik i natten. Sven flyger upp på fötter.

De är omringade av Olov och hans män! Olov har en kniv mot Toras hals och några män håller fast Björn. Siv står stadig med sin kniv riktad mot Olov.

-          God morgon, väser Olov elakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar