Okänd titel

Okänd titel
Bild: Catja Malmberg

onsdag 11 november 2015

Kapitel 7. I sista sekunden. Skrivet av klass 4 A


I sista sekunden

Sven ser hur alla Olovs män öser vatten och kämpar för sina liv.

-          Far! ropar Sven oroligt.

-          Han klarar sig. Det gör han alltid, säger Siv och lägger sin hand på Svens axel.

Björn ligger i havet och flaxar med armarna och ropar på hjälp. Han har länge varit en av Olovs närmsta män. Och nu bara lämnar Olov honom att dö!

-          Kan vi inte hjälpa Björn? Frågar Sven.

Tora tittar intensivt rakt ut i luften. Sen blundar hon. Plötsligt vänder vinden och deras båt glider fram emot Björn.

Björn har nästan gett upp när de kommer fram. Bara en liten bit av ansiktet är över ytan.

Ett par starka män från Sivs båt lyckas hala upp honom. Han är blek i ansiktet och blå om läpparna. Siv lägger sin hand mot hans bröst och då börjar han hosta. Han hostar ut massor av vatten.

Samtidigt har Olovs båt glidit närmare strandkanten och flera av männen har lyckats ta sig i land. De som inte har klarat sig ligger i vattnet och kommer snart att sjunka ner i havets djup. Sven ser sin far. Han står på strandkanten. Sven känner hur hjärtat tar ett glädjeskutt.

Björn har vaknat till liv nu. Han sitter upp med en filt runt sig.

-          Jag vet var Olov har sitt gömställe. En plats full av skatter som han rövat under massor av år. Om ni låter mig vara kvar på båten kan jag visa er, säger han.


-          Varför skulle vi vilja ha Olovs skatter? Frågar Tora och spottar vid Björns fötter. Vi hatar ert rövande och mördande av oskyldiga människor!

-          Vänta lite Tora. Det är en bra idé, säger Siv. Då kan vi lämna tillbaka alla skatter till de som blivit bestulna.

Det blir bestämt att Björn ska visa dem vägen. Siv och Tora börjar prata med varandra om hur resan ska gå till.
 
Sven tittar på Björn. Den bleka färgen har lämnat hans kinder. De blossar nu. Björn har blicken fäst på Sivs hand. På den magiska ringen! Björn ler. Men när han ser att Sven tittar på honom så slutar han genast att le. Han hostar istället och försöker se ynklig ut. Men Sven är säker på vad han såg. Björn har någon slags plan och Sven tror inte att han är att lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar